Peter Blangé

Directeur Rotterdam Topsport

Peter Blangé

Peter Blangé was in de jaren ’90 de beste spelverdeler ter wereld. Als aanvoerder van het Nederlands volleybalteam veroverde hij in 1996 historisch Olympisch Goud, wat later werd gekozen tot ‘Sportmoment van de Eeuw’. Peter is constant op zoek naar verbetering en is daardoor een inspiratiebron voor velen. Sinds september 2019 is Peter benoemd als directeur van Rotterdam Topsport.

Peter maakte zijn debuut in het Nederlands Volleybalteam in 1984. Als onderdeel van de Lange Mannen won hij tijdens de Zomerspelen in 1992 zilver. Vier jaar later behaalden zij samen de gouden plak. Met 500 interlands en vier Olympische Spelen op zijn naam is Peter Blangé Nederlands recordinternational. Van 2006 tot 2010 was hij bondscoach van het Nederlands herenteam. Gedurende deze periode won Nederland onder andere de European League en werd twee keer een verdienstelijke zevende plaats behaald op het EK.

Na zijn actieve periode in de topsport vond Peter een nieuwe uitdaging als commercieel directeur van ORTEC Sports: ontwikkelaar van ICT-systemen voor de sportwereld. Achtereenvolgens heeft hij daarna gewerkt als manager van InnoSportLab Papendal, prestatie- en innovatiemanager bij de KNVB, interim Technisch Directeur bij de Skateboard Federatie Nederland alvorens hij directeur werd van Rotterdam Topsport. Hiermee richt hij zich op het verwerven en organiseren van topsportevenementen, het ondersteunen van topsportverenigingen, het laten realiseren van topsportaccommodaties en talentencentra en het creëren van de beste omstandigheden voor talenten om te kunnen presteren. Deze ondersteuning verhoogt de medaillekansen van sporters, terwijl tegelijkertijd het imago van de stad wordt versterkt.

Peter heeft zowel in het bedrijfsleven als in de topsport veel ervaring opgedaan. Hij neemt ons mee in beide werelden en benadrukt het belang van teambuilding, leiderschap en innovatie. Vooral het laatstgenoemde vormt een belangrijke drijfveer voor groei en daarmee voor het succes van organisaties en sporters.

Bekijk voor al zijn opleidingen, trainingen en actuele CV het LinkedIn-profiel van Peter Blangé of kijk op rotterdamtopsport.nl