Maritza Russel

DGA CityKids

Maritza Russel

Maritza Russel is oprichtster en directeur van de Medische Kindzorg Instelling CityKids. Samen met haar team streeft ze naar het scheppen van kansen en het bieden van mogelijkheden aan kinderen, die net wat meer aandacht nodig hebben.

Maritza is een dynamische en actieve persoon die voor het belang van een inclusieve samenleving gaat. Ze is daarom ook oprichter en voorzitter van de Stichting Etnische Zaken Vrouwen Nederland (EZVN). Haar streven met deze stichting is het leiderschap en de economische potentie van (etnische) vrouwen in Nederland en Europa zichtbaar maken.

Naast een drukke meer dan full-time job is ze ook actief als voorzitter van de Raad van Toezicht Van de Braam Kliniek en tevens lid van de Raad van toezicht van LMC, een koepel van 24 bijzondere scholen in het middelbaar en voortgezet onderwijs in Rotterdam. Dat zij maatschappelijk betrokken is, blijkt ook uit de diverse bestuursfuncties die zij heeft bekleed: bestuurslid van de stichting BBBSR, lid van Raad van Advies van het VSB-Fonds Rotterdam Rijnmond en voorzitter en jurylid van de Rotterdamse “Ketelbinkie ondernemersprijs”.

In 1998 werd zij door de European Federation of Black Women Business Owners (EFBWBO) uitgeroepen tot “Zwarte Zakenvrouw Van Het Jaar” in Nederland. Duurzaamheid en verantwoord ondernemen zijn speerpunten binnen haar bedrijven. In 2010 werd zij door hare majesteit de Koningin benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

Bekijk voor al haar opleidingen, trainingen en actuele CV het LinkedIn-profiel Martiza Russel. Kijk ook op CityKids.nl