Evert Leideman

Eindbaas en directeur bestuurder Delta Wonen

Evert Leideman

Evert Leideman is een 55-jarige eindbaas die de code van geluk probeert te kraken. Na veel verschillende functies in nog meer verschillende bedrijven en omgevingen is hij nu onder andere directeur van DeltaWonen in Zwolle. Daarnaast heeft hij verschillende nevenfuncties die variëren van commissaris tot (motor)toergids. In zijn werk en aanpak staan mensen altijd centraal. Daarbij kan hij zich helemaal vinden in de stelling van Feike Sijbesma: “De economie is er om de wereldbevolking langdurig gelukkig te laten samenleven”. Hier probeert hij iedere dag iets aan bij te dragen.

De visie van Evert op Human Experience: “De mens centraal stellen is makkelijker gezegd dan gedaan. Onze maatschappij is sterk (in)gericht op basis van systemen en systeemdenken. De mens wordt daarbij vaak gezien en beoordeeld als middel of resource. Dus zijn termen als kennis, vaardigheden en competenties samen met (financiële)output sterk bepalend voor het slagen van mensen in organisaties. Maar als je werkelijk kijkt waar mensen door gedreven worden is het zingeving, voldoening en plezier. Kenmerken die gelieerd zijn aan gevoel en de ziel; de werkelijke drivers van geluk. Het is dus nu aan ons om op die waarden te sturen en mensen niet langer te (be)oordelen als productiemiddel”.

Bekijk voor al zijn opleidingen, trainingen en actuele CV het LinkedIn-profiel van Evert Leideman of kijk op deltawonen.nl